Около 60% подкрепят вероучение в училище, твърди богослов

20:47, 29 апр 16 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 60% от хората реагират положително на идеята за въвеждане на вероучение. Това се отнася както за хората с ниски, така и за тези със средни, високи и много високи доходи. Идеята среща много голяма подкрепа както сред хора в зряла възраст, така и от младите. Това заяви пред БНР докторът по практическо и приложно богословие Климент Христов, като се позова на изследване, проведено от Института за социални изследвания на „Отворено общество“.

Според него голямата обществена подкрепа с това, че образователната система не дава на хората ценности, морал и представа за добро и зло.

„Не бих си позволил да обяснявам цялостно, да генерализирам, мога само да кажа на първо място, че обикновено хората, които са против това нещо, са доста по-шумни като цяло. Много често виждаме има една група хора, които са доста шумни и успяват със своя шум да заглушат много често и гласа на някакъв разум”, посочи той.

Той обобщи, че според проучването „като цяло се очаква, че там, където има мюсюлмани, християните също ще имат право да изучават собствената си религия. От страна на тези, които се определят като християни, не беше толкова с удоволствие приемано обратното - да се учи за други религии, най-вече за ислям”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама