Десетки посрещнаха „Света Богородица – Всецарица“ (снимки)

14:01, 30 апр 16 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки столичани посрещнаха чудотворната икона „Света Богородица – Всецарица“ в храм-паметника „Св. Александър Невски“. Тя бе внесена в храма в точно в 11:30 часа, а в нейна чест бяха отслужени литийни песнопения.



Млaди и стари чакаха чудотворната икона на входа на катедралния храм. Посрещнаха я с молитва за здраве. Смята се, че Богородица Всецарица помага на всички, притичващи се към нея с вяра онкологично заболели хора.



Днес вярващите могат само да зърнат иконата, но не и да се докоснат до нея. Утре, на Великден, иконата ще бъда изложена пред „Св. Александър Невски“ и тогава всички миряни ще могат да ѝ се помолят, да оставят цветя, да я докоснат и да почерпят от силата ѝ.



Иконата ще остане в столицата и във втория ден от Великден, 2 май, когато църквата чества паметта на цар Борис – Покръстител, на когото е посветен южният олтар на патриаршеската катедрала.



След празничната литургия на 2 май иконата ще бъде тържествено пренесена в Гигинския Църногорски манастир „Св. безср. Козма и Дамян“, където за винаги ще бъде обект на свято преклонение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама