В БСП усещат предсрочни избори

13:56, 01 май 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП Михаил Миков и евродепутатът Илияна Йотова заявиха, че „усещат предсрочни избори“. Това стана по време на шествието организирано от социалистите по повод Деня на труда – 1 май.

Според Йотова изборите няма да са тази година и да се съчетаят с предстоящите през октомври президентски избори, а ще бъдат предизвикани от премиера Бойко Борисов през следващата година.

За разлика от нея Миков не се ангажира със срокове, но е категоричен, че избори ще има. Социалистите са убедени, че управляващите няма да подкрепят евентуална кандидатура на Росен Плевнелиев за втори мандат като президент.

"Има информация, че се готви много голяма коалиция и може би бъдещият кандидат-президент ще бъде излъчен  от нея", каза Йотова и разясни, че под тази коалиция визира сега действащата шесторна коалиция.

Михаил Миков пък обясни, че след конгресът на партията, на който ще бъде избран нов лидер на БСП ще стане ясно колко е „пагубно управлението в момента“. „Важното е партията да е готова и Бойко Борисов да е готов за след това”, каза още той.

Лидерът на столетницата изтъкна, че през последните 30 години в Европа и света правата на труда се смачкват. По думите му днес българските работещи получават 4,5 пъти по-ниски заплати от средноевропейските, въпреки че произвеждаме само 2,5 % по-малко БВП.

Според него е необходима битка, като в нея хиляди ще ходят с наведена глава. „Трябва да бъдем в центъра на тази битка, която заслужават българските граждани”, призова още Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама