По празниците КАТ взе 9 книжки и спря 11 автомобила от движение в столицата

14:37, 01 май 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на столичния отдел „Пътна полиция“ отнеха девет шофьорски книжки и спряха от движение 11 автомобила, информират от МВР. От полицията отчетоха резултатите от операции, проведени в периода 15-17 април и 29 април–1 май.

Акциите са били за неправилно паркирани автомобили, предимно в централна градска част на столицата, пред увеселителни и питейни заведения, както и за контрол по безопасността на движението по пътищата. Инспекциите на пътните полицаи, заедно с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и “Центъра за градска мобилност”, са се осъществявали предимно през нощта.

Общо са проверени 170 моторни превозни средства и 170 души. На 144 водачи е извършена проверка за алкохол, репатрирани са общо 47 автомобила.

В хода на акцията са съставени пет акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, съставени са общо 17 акта и 29 фиша за различни нарушения сред които неправоспособност, нередовни документи, неправилно паркиране и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Основно репатриране на автомобили е извършвано в часовия интервал между 22.00 и 1.00 часа. Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на моторни превозни средства нарушават правилата за паркиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама