Няма натровени от яйца и козунаци в "Пирогов", отчитат ръст на приетите от провинцията

11:02, 02 май 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дежурствата на спешните екипи в „Пирогов“ по празниците са били спокойни. Тази година няма постъпили случаи на отравяне от яйца и козунаци по Великден. Това обяви шефът на Спешното отделение в болницата Стоян Сопотенски.

Данните от петък сутринтa до днес обаче сочат ръст в броя на приетите пациенти от провинцията. Над 100 души повече са потърсили помощ в „Пирогов“ през празничните дни за разлика от миналата година. По-голям е и броят на прегледаните деца в болницата – с около 10-15 повече от великденските празници през 2015 год.

„С 18 повече са минали и през травматологичния кабинет, а 11 през невродерматологичния. Трябва да се отбележи, че точно преди Великден изписахме дете на шест години след сложна опарация на хетална херния. Детето беше оперирано миниинвазивно и за празниците си беше в къщи“, съобщи Сопотенски.

Различни са случаите, които са били прегледани в болницата по празниците. „Някои леко са прекалили с хапването, други са с леки травми, но няма някакви случаи които да са много интересни. Няма случаи с хранително отравяне", каза още шефът на спешното.

Две жени са били приети с тежък алергичен шок, но навременно им е била оказана помощ и в момента състоянието им е стабилно. Едната от тях е на 60 години и е била приета в „Пирогов“ след прием на обезболяващо, което е предизвикало тежка алергична реакция. Другата е на 40 години, а нейното състояние било предизвикано от ожилване от насекомо.

След великденските празници три деца са били хоспитализирани след наранявания на крайниците. 5 годишно момче от Якоруда и 7 годишно момче от Перник са пострадали при детска игра, като нараняванията им не са сериозни.

Третият случай е на момче на 12 години от София, което е прието със счупена предмишница след катастрофа станала в нощта на Великден. Детето е оперирано незабавно, а състоянието му се подобрява.

От „Пирогов“ подчертаха, че броят на потърсилите спешна помощ в болницата е толкова малък, тъй като градът е почти празен, а и много от сънародниците ни са извън България.

„Утре, когато част от хората се върнат, случаите драстично ще нарастнат. Когато прикючат всички празници и София се напълни бройката на пострадалите ще се окаже значително по-голяма“, допълни говорителят на „Пирогов“ Мария Пойразова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама