Менюто на „Авиоотряд“ 28 остава скромно поне още година

11:35, 03 май 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година менюто на пътуващите с правителствения “Авиоотряд 28” остава скромно, съобщава БГНЕС.

Това става ясно от обявената повторно обществена поръчка от директора на “Авиоотряд 28” Тодор Коджейков. Стойността на кетъринга не може да надвишава сумата от 30 000 лв., без ДДС.

Преди година премиерът Бойко Борисов разпореди кетъринга на “Авиоотряд 28” да се редуцира, на борда на правителствените самолети “Еърбъс” и “Фалкон”, както и на двата хеликоптера МИ-8, започнаха да се сервират единствено банички, сандвичи, безалкохолни напитки, българска бира и вино. Дотогава на борда се сервираха омари, октопод, сьомга, 12-годишно уиски, ирландски ликьор, руска водка и др.

Менюто ще остане такова поне до средата на 2017 г., става ясно от новата обществена поръчка.

До 10 май желаещите да хранят президента, премиера, министрите, депутатите и всички останали летящи с правителствените транспорти средства ще трябва да представят оферти, в които задължително трябва да присъстват българско сирене, салами със стандарт “Стара планина”, произведени у нас безалкохолни и нискоалкохолни напитки, зеленчуци и плодове, обикновени сандвичи.

Основната храна на борда на властта е сведена до английска или континентална закуска, зеленчуци на скара, броколи със синьо сирене, задушен бял ориз, тиквички с ориз, зеленчукова лазаня.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама