Валери Симеонов: Шайката „Протестна мрежа“ въобще не ме интересува

16:25, 04 май 16 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Шайката, наречена „Протестна мрежа“ въобще не ме интересува. Първо, никакви негативи не съм събрал. Това че не се харесвам на „Протестна мрежа“, за мен е комплимент. Второ, кои са тези, че да говорят от името на българите в чужбина. Как така приемате, че те са изразителите на волята на българите в чужбина? Нещо не мога да си спомня кога бяха изборите за говорител на българите в чужбина“.

Така съпредседателят на „Патриотичния фронт“ Валери Симеонов коментира отзвуците в обществото след писмото, което изпрати до българка, живееща в САЩ. В него Симеонов използва думи като „безродни, капризничещи псевдосънародници“. По-рано днес “Протестна мрежа” поиска извинение и оставка от патриота.

Той определи „Протестна мрежа“ като „една шепа, една шайчица, които си позволяват да говорят от името на всички българи в чужбина. Например, имам много поздрави от българи в чужбина на пощата. Ако влезете в сайтовете и прочетете коментари, голяма част от тях са одобряващи. Така че да влизам в диалог с тези доста пооцапали своите действия до момента структури, това е просто унизително за мен. Казал съм каквото имам кратко, ясно и разбираемо. Не знам дали са го чели всички“, подчерта патриотът.

Попитан защо в писмото си е определил българите в чужбина като „псевдосънародници“, той отговори с: „защото са такива“. „Какво правят 9 човека изкарали три деца в Ню Йорк, направили си 5 снимки и ги разпратили наляво-надясно. Какви са тея? От каква позиция се изявяват? Изразяват собствено мнение ли? Аз питам като тогава са в Ню Йорк за какво протестират, като там могат да гласуват? Има посолства там“, добави Симеонов. Според него всичко това е акция за натиск върху президента, за да наложи вето. От своя страна той посочи, че не е притеснен, нито пък е натрупал негативи.

„Казал съм нещо, което го мислят много хора, но не искат да си навлекат агресията на тези врякащи, подскачащи“, добави той.

Симеонов коментира и изказаната позиция от социологът Цветозар Томов, според когото лидерът на НФСБ написал неверни неща в писмото си. За Томов Валери Симеонов заяви, че е приближен „до тая шайка, както и до Реформаторския блок и ретроградните му кръгове. Томов казва, че съм твърдял, че това са най-скъпите избори в чужбина – не, не съм твърдял. Той като човек, който претендира, че работи с факти, трябваше поне да ми прочете внимателно писмото. Никъде не съм казвал, че това са най-скъпите избори в чужбина. Той ми го вменява и го оспорва“, допълни Симеонов.

За написаното от Томов, че в Турция гласовете намалели спрямо предходни избори, Симеонов заяви: „Цветозар Томов обслужва една протурска теза. Точно на него не трябва да му се обяснява, че избори с избори не си приличат. Това че на последните избори са гласували малко по-малко, отколкото през 2011 година, това не означава, че могат да се направят категорични изводи, че многото секции водят до намаляване на избирателната активност. Това просто е глупост. Не са имали достатъчно добрата организация. Самият Томов признава, че между 60 и 100 000 на всички парламентарни избори влизат като гласове от Турция и променят вота на живеещите в България български граждани“, обясни Симеонов.

По думите му Томов много добре знаел, че Турция 25 години се бъркала чрез ДПС, а сега вече и чрез ДОСТ и партията на Корман Исмаилов и Касим Дал във вътрешните работи на България.

„Искаме да прекъснем това явление като гарантираме правото на българите в ЕС да образуват секции там, където има необхдимия брой, изискван от Изборния кодекс, като гарантираме на живеещите в САЩ и Канада също да гласуват на достатъчно много места“, категоричен бе патриотът.

Томов написа, че не е вярно, че секциите извън страната досега били излишно много, тъй като хората не гласували и уточни, че през 2014 година средният брой гласуващи в секции извън страната надхвърлял 300 души, а в страната е по-малък. Симеонов отрече и това негово твърдение.

„В тази статистика Томов слага и тези 1500-1600 гласували в една секция в Турция. Това е крещяща изборна измама. Негово право е да си коментира каквото си иска. Той има определена политическа цел и я изпълнява, нека да си я изпълнява“, каза още Валери Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама