Мехмед Дикме: Държавата е абдикирала от проблемите с ромското население

07:45, 05 май 16 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавта изцяло е абдикирала от решаването на проблемите с ромското население. Това заяви по бТВ Мехмед Дикме - бивш член на ДПС и министър на земеделието в правителството "Сакскобургготски".

"Когато търсим междуетнически проблеми в страната, не рябва да ги търсим между християни и мюсюлмани, турци и българи", посочи Дикме.

Според него проблемът е именно при ромското население.

"Те са необразовани и безработни. Именно недоимъка ще води до все повече напрежение", коментира той по повод напрежението в Раднево. 

За отношенията България-Турция, Дикме посочи, че двете страни са партньори и съюзници в НАТО. По думите му, България е член на ЕС и който създаде проблем на страната, създава такъв и на ЕС. 

"Не турците са проблем на Европа, а незаконните мигранти. Проблемът с премахването на визите за турците изобщо не е е проблем. Голяма част от тях вече са интегрирани. България не е извън полезрението и възможността мигранти от арабските страни да залеят страната", смята Дикме.

За поправките в Изборния кодекс той изрази надежда Конституционният съд да се произнесе. Според него няма основание ДОСТ да не бъде регистрирана. той коментира и новия председател на ДПС - Мустафа Карадайъ, като посочи, че само времето ще покаже дали ще се справи с поста.

Все пак, Дикме изрази скептичност и подчерта, че много добре го познава. "Той само ще транспортира решенитята, които ще взима Ахмед Доган", каза още Мехмед Дикме.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама