Плевнелиев повиши трима и връчи генералски пагони на началника на отбраната

21:09, 05 май 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В навечерието на празника на Българската армия, на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев връчи на генерал-лейтенант Константин Попов пагони на генерал. Това съобщиха от пресцентъра на президентската институция. 

Генерал Попов благодари и увери, че българските воини ще работят неуморно за постигането на крайната цел – по-модерна и по-силна Българска армия, каквато България заслужава. 

Също така Контраадмирал Георги Фиданов бе повишен в звание вицеадмирал, а комодор Кирил Михайлов получи висше офицерско звание контраадмирал.

 Досегашният директор на Дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел контраадмирал Емил Ефтимов е назначен на длъжността заместник-началник на отбраната, считано от 16 юли 2016 г., с висше офицерско звание вицеадмирал.

„Това е едно признание и висока оценка за досегашната ви дейност, лични качества и постижения, професионализъм и всеотдайност. По-високите звания са отлична атестация за свършеното не само от вас, но и от вашите подчинени“, обърна се се Плевнелиев към наградените военнослужещи. 

В словото си на церемонията президентът припомни за влошената среда на сигурност в близост до България. Той заяви още, че се запазват тенденциите за задълбочаване на сегашните конфликти, както и за образуване на нови, което пък изисква висока степен на готовност от българските военни.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама