Заради празниците ремонтират мост на "Хемус" чак в края на май

22:35, 05 май 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В края на май ще започне ремонтът на моста при 41-ви километър на АМ "Хемус"/ Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На 28 април, при обход на съоръжението, бе констатирана повреда на връхната конструкция на виадукта между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“.

По тази причина движението от София за Варна в участъка от 40-ти до 42-ри км беше ограничено само в едната лента. Участъкът е сигнализиран и се наблюдава от екипи на пътноподдържащата фирма.

Подробен експертен оглед показа, че е необходимо да бъде извършен ремонт, налагащ цялостно затваряне на съоръжението. Очаква се той да продължи около 3 месеца.

За да не се затруднява допълнително трафика по празниците в този участък на магистралата, както и поради необходимостта да се подготвят подробни проекти за вида и обема на предстоящите строителни работи, ремонтът ще започне в края на месец май.

Виадуктът при 41-ви километър не е ремонтиран от пускането му в експлоатация преди повече от 30 години - през 1985 г. През миналата година с финансиране от бюджета бе ремонтирано платното за София на същото съоръжение.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама