Вегани с филм за жестокостта над животни пред граждани на "Витошка"

17:06, 15 май 16 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетина вегани с бели маски демонстрираха отношението си към месоядството, като приканваха хората на столичния бул. „Витоша“ да гледат документалния филм „Earthlings” („Земляни“).



„Опитваме се да покажем на хората какви бруталности се случват с животните. Гледайте видеото, за да разберете защо ние не ядем месо“, каза един от веганите. „Earthling” показва абсолютната зависимост на хората от животните. Той описва практитките на някои от най-големите индустрии в света, които разчитат изцяло на животните за печалба.



Филмът беше излъчен на таблети и лаптопи пред столичани и гости на София, които се разхождаха по пешеходната зона. Едно момиче остана дълго загледано в него. След това то сподели, че кадрите са му повлияли и ще се замисли дали да консумира месо.





Преди седмица зоната по булеварда се превърна в пазар за човешко месо. Тогава млади хора лежаха в пакетирани импровизирани огромни тарелки за хранителни стоки, за да покажат негативното си отношение към продажбата и консумацията на месо. Пърформансът им беше под наслов "Месото е убийство".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама