ВМРО със статистика, че българите искат контрол при родните избори в Турция

13:09, 26 май 16 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На прав път сме с отстояването на приетите промени в Изборния кодекс, които засягат правилата за разкриване на секции за гласуване извън България. Това е позицията на ВМРО, които се позовават на проучване за обществените нагласи за гласуването на български избори в Турция, направено от на "Сова Харис" .

Според партията Патриотите в парламента са успели да убедят българите в това, че са необходими по строги правила за разкриване на секции за гласуване извън България. 

Анкетата сочи, че 75,1%, или малко над ¾, от българите смятат, че трябва да се въведе по-строг контрол при гласуването в Турция на български избори. 

Минимум 60 заявления за откриване на избирателна секция извън дипломатическо представителство на България в чужбина и не повече от 35 секции в държава. Тези промени в току-що обнародвания Изборен кодекс са внесени в деловодството на парламента в 10 часа и 20 минути. 

С предстоящия ремонт вотът на българите в Турция със сигурност ще бъде ограничен или поне затруднен, тъй като на последните парламентарни избори броят на изборните секции там бе 136.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама