Гарантират качеството в хотели и ресторанти със сертификат

23:01, 26 май 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на туризма обмисля да въведе нов сертификат, който ще гарантира качество на предлаганите услуги в хотели и ресторанти. Сертификатът няма да бъде задължителен, а ще бъде доброволен. Местата, на които ще бъде поставен, обаче ще трябва да отговарят на редица условия. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на подписването на меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни и напитки у нас

„В момента проучваме условията, които трябва да се включат, за да може да се дава този доброволен етикет за качество и самият той ще бъде включен като част от Закона за туризма и ще бъде приет подзаконов нормативен акт с критериите, които ще бъдат разписани”, обясни Ангелкова.

Един от тези критерии ще бъде използването на български храни и напитки, които се произвеждат по Българския държавен стандарт, каза тя. Според нея с въвеждането на сертификатите ще се привлекат по-богати туристи.

„Изцяло се ръководим от кодекса за качество на световната организация по туризъм. Когато се въвеждат такива етикети, това неминуемо ще оскъпи продукта, защото всяко едно високо качество е свързано и с по-висока цена. Но когато хората имат стимул да участват в световни конкурси, вярвам, че ще се оправдаят усилията, които всички висококатегорийни хотели и ресторанти ще положат, за да могат да въведат това”, каза още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама