Фасадата на НДК се превръща в комикс по американски сериал

23:26, 26 май 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима от най-добрите графити артисти в България ще рисуват на 28 и 29 май върху платно с размери 7х24 м сцена от комикс по сериала „Изгнаник“, което ще краси фасадата на Националния дворец на културата до 5 юни.

Инициативата, която ще се проведе от 28 май до 3 юни, е част от международния проект, иницииран от американската телевизия FOX. Той ще обхване 12 града от цял свят - Лондон, Истанбул, Стокхолм, София, Загреб, Берлин, Сингапур, Джакарта, Куала Лумпур, Манила, Сантяго де Чили и Сидни. Във всеки град ще бъдат изрисувани отделни сцени от комикс, които са специално разработени за събитието от създателите на комикса, на който е базиран сериалът.

Началото на инициативата в София ще бъде дадено на 28 май в 14:00 часа при пилоните на НДК, като рисуването в този ден ще продължи до 19:00 часа. На 29 май довършването на комикса ще започне в 12:30 часа, а празното платно ще се превърне в завършена сцена от комикса в 18:00 часа.

"Ако смяташ, че си добър графити артист или просто ти харесва да рисуваш комикси, ела и ни докажи своите умения на място, като ни нарисуваш сцена от любимия си комикс", призовават организаторите. Те ще раздават комикси, тениски, значки на феновете на комиксите и на сериалите по комикси. Предвидени са и уроци по левитация и заснемане на кадър от сериала „Изгнаник“ с присъстващите.

Всичките 12 части на комикса ще бъдат събрани на 3 юни и показани в специален сайт, на който ще бъдат поместени видео, фотографски и текстови материали за мястото, домакините, артистичния екип и изрисуването на конкретната сцена.

Сериалът „Изгнаник“ е базиран на комикса и е създаден от продуцента на „Живите мъртви“ Робърт Къркман. Историята е за младия Кайл Барнс, който е преследван от демони и се изолира от близките си, за да не им причини зло. А когато животът му става непоносим, тръгва да търси спасение и да отговори на измъчващите го въпроси. При пътешествието към неизвестното той попада на момченце, също обладано от нечисти сили, и прави ужасяващо откритие, което може да промени не само неговата съдба, а и света завинаги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама