Цецка Цачева: В парламента няма уговорки и задкулисие, а само компромис

21:55, 27 май 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Удовлетворена съм от това, че в Народното събрание има дебат, компромис, но не и уговорки и задкулисие. Това заяви в ефира на БНТ председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

"При осем парламентарни групи и липса на категорично мнозинство е трудно, но това е демокрацията", посочи Цачева и изрази надежда, че в най-скоро време проблемите и разногласията около промените в Изборния кодекс ще отшумят.

"Бяхме против да се променят правилата, заложени в стария Изборен кодекс, но след референдума, организиран от президента и отговора на въпроса за дистанционното гласуване, Народното събрание беше задължено да се произнесе с решение. Ние го направихме и се наложи да се вкара законопроект за промяна", поясни председателят на парламента.

Изрази мнение, че в крайна сметка, с последните промени, предложени от мнозинството в парламента, ще се намери баланса между желанията на българите в чужбина и възможностите на държавата.

По повод референдума, организиран от "Шоуто на Слави", Цачева обяви, че въпросите, които в прав текст засягат статуквото, са провокативни. "Като юрист, съм наясно с Конституцията. Убедена съм, че някои от въпросите са на границата, но това трябва да го каже Конституционният съд", посочи тя.

"Въпросът с кандидата за президент ще получи отговор, когато му дойде времето. Фокусът сега е върху реалното управление", коментира още Цачева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама