Съдът остави Ценко Чоков, сина му и още четирима в ареста

01:18, 29 май 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След дванадесетчасово заседание Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и още четирима души. Един от групата остава под домашен арест, а Касъм Касъмов от ДПС остава без мярка за неотклонение, съобщава БТВ. 

Съдът смята, че обвиняемите няма да се укрият, но мога да извършат ново предстърление заради “трайно противоправно поведение”. Данните сочат, че Чокови са държали в страх хората на село Галиче.

 

Според съда има убедителни доказателства за лихварска дейност за всички в престъпната група, но ролята на Ценко Чоков не е ръководна. Общинският съветник от ДПС Касъм Касъмов е без мярка за неотклонение, защото неговото участие в групата на Чоков е неясно.

По време на заседанието десетки свидетели разказаха потресаващи истории свързани с Ценко и Мартин Чокови. Обвиниха ги за лихварство, разпространение на наркотици, побои, заплахи, палежи, имотни измами, изнасилвания.

Адвокатът на Чокови Иво Найденов възрази срещу част от показанията на свидетелите. Според него "те може да са целенасочени". 

След изслушванията на свидетелите, защитникът и обвинението, Чоков заяви пред съда, че е арендатор и никога не е давал пари на лихва. Той помоли да не бъда оставян в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама