Цветанов: Увеличаването на влиянието на ГЕРБ прави управлението по-стабилно

14:55, 29 май 16 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличаването на влиянието на ГЕРБ в страната прави управлението на държавата още по-стабилно. Това ка председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в реч пред около 200 младежи от младежките структури на партията в София и областта, които участват в Регионална академия за развитие на управленски умения.

Според Цветанов в момента има целенасочено саботиране на политическия процес от редица организации. "Когато започнахме програмата за саниране, веднага се появиха такива хора, които да попречат на реализацията на тази добра инициатива. Беше много трудно, но проведохме редица срещи с местната власт и с гражданите, за да убедим хората да осигурят достъп до домовете си, за да обновим жилищата им безвъзмездно", каза той и добави, че БСП са лъгали хората, че след края на програмата ГЕРБ ще вземе техните жилища или ще ги задължи да плащат. "Но когато завършихме първия саниран блок в Благоевград хората наистина ни повярваха и процеса продължи с по-бързи темпове. Днес програмата се изпълнява отлично и са налице първите готови блокове в части от цялата страна", добави той.

Той призова младежите да поддържат духа на партията и "да отговаряте на тези кресливи хора, които се опитват да задушат всичко, което прави ГЕРБ в столицата и в странат"а. "Днес София е истинска европейска столица. В България се случват много добри неща. Вие сте тези, които трябва да поддържате", добави той. Според него, когато си направил толкова много полезни неща за хората, те започват да се приемат като даденост. "Ние трябва непрекъснато да се доказваме. Когато поехме управлението в София, начело с премиера Бойко Борисов като кмет на столицата, се оказа, че всичко е било раздадено на познати и партийни лица. А днес имаме паркове, нови детски градини, подобрена инфраструктура, метро, Южна дъга на Околовръстния път. Всичко това е благодарение на постоянната работа на кмета Йорданка Фандъкова, на нейния екип и на общинските съветници от ГЕРБ в София", подчерта Цветанов.

За Изборния кодекс посочи, че след промените във всяка държава извън България ще могат да се откриват до 35 секции. "До този момент навсякъде другаде броят на секциите е бил около 35, с много малки изключения. Именно заради това смятаме, че този брой секции е напълно реалистичен, за да можем да отговорим на очакванията на всички наши сънародници – те ще могат да гласуват, където поискат. Беше инсценирана една негативна кампания, насочена към ГЕРБ", каза Цветанов. Добави, че от Патриотичния фронт са показали, че знаят, че държавата трябва да е стабилна, за да продължи страната напред по евроатлантическия си път на развитие.

Зам.-председателят на ГЕРБ каза, че с наближаването на президентските избори напрежението се увеличава. "Това е видимо от решението на АБВ да излязат от управлението, за да направят следващата стъпка за участие в президентската надпревара. И виждате сега как правят опити да се разберат с БСП за обща лява кандидатура. Това обаче означава, че не са били искрени към своята отговорност за управлението на страната още от началото на мандата. И хората го виждат", заяви Цветанов.

Цветан Цветанов каза още, че в Реформаторския блок не се знае кой е естественият лидер на петте обединени формации. "Това затруднява диалога в парламента, защото когато има обсъждане на важни въпроси ние реално не знаем кой трябва да поеме ангажимент за предприемане на конкретни законодателни инициативи. Често се получава така, че Реформаторския блок се отказват внезапно от дадена предварително приета позиция и никой не носи отговорност за това. Това показва липса на идентичност. Отсъствието на лидерство в Реформаторския блок демонстрира, че всеки там иска да е лидер", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама