Изкушенията твърде бързо развалят политиците ни, убеден е доц. Таков

21:11, 29 май 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Защо в Българи има такова ниско качество на нашата политическа класа? Защо хората започват все повече подигравателно да я мразят? Това не може да се търси в лошо качество на човешкия материал. Той не може да бъде много по-добър или лош от народа, от който произлиза. Защо нашите политици твърде лесно и бързо се развалят, влизайки във властта?Отговорът е със сигурност изключително комплексен и няколко са възможни причини.

Това обяви преподавателят по право доц. Кристиан Таков в ефира на телевизия BiT.

Според него някой бива развращаван, когато има възможност за това. Политиците ни се разваляли, защото имат твърде много изкушения. Те се коренят в прекалено големия финансов ресурс, който преразпределят.

Финансовите потоци идвали на първо място от държавния бюджет. След това било кадруването и „раздаването“ на работни места в държавната администрация на хора, приближени до властта. Третият изключително голям ресурс е разпореждането с еврофондовете.

„Оказва се, че този икономически феномен, който трябва да издигне България на нивото на останалите членки на Европейския съюз, ѝ изиграва много лоша шега. Тези еврофондове генерират корупция“, убеден е доц. Таков.

По думите му те създават една много малка, но много опасна паразитиращата „бизнес среда“ или по-скоро група бизнесмени. Основна им цел е да печелят тези поръчки по непочтен начин. След това ги изпълняват по лош начин и на свой ред започват да корумпират надзорни органи. Така се завъртал един порочен кръг, който свършва там, където започва. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама