Вълчев вижда края на Реформаторския блок, ако се коалира с ГЕРБ за президентския вот

21:15, 31 май 16 / Политика 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обща кандидатура за президент само между Реформаторския блок (РБ) и ГЕРБ ще обрече реформаторите на изчезване. Това каза бившият просветен министър и член на ДБГ Даниел Вълчев в ефира на бТВ.

Според него, ако блокът стигне до решение да води преговори само с ГЕРБ, от ДБГ няма да блокират решението, но няма и да излъчат техен представител.

По думите на Вълчев президентската кандидатура зависи от това каква цел си поставят реформаторите. Ако видят, че лявото се обединява и има лява алтернатива, било правилно да търсят общ кандидат в рамките на мнозинството.

„Обединение в ляво не се задава и ако искаме да укрепим Реформаторския блок, да покажем единство, то ние трябва да имаме единна собствена  кандидатура“, поясни Вълчев.

Той бе категоричен, че РБ щял да продължи да съществува, защото на три избора РБ бил доказал, че се справя добре.

"ДСБ и особено Радан Кънев ни изненадва от самото начало – първо напусна властта, после обяви нов проект, след това щеше да става президент, впоследствие обяви, че президентът всъщност ще е Плевнелиев и всичко това научавахме от медиите. Последното, за което настоява, е за обща кандидатура само с ГЕРБ, но съм скептичен, че това ще е последната му позиция", коментира той.

Относно антикорупционния закон Вълчев изтъкна, че приемането му е разделителна линия за ДБГ. "Ако бъде приет считаме, че има основания да останем в управлението, ако не се приеме, то такива няма и го казахме на партньорите си, за разлика от ДСБ, които излязоха в опозиция, без да коментират с никого", посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама