85% от българите не искат повече строежи по морето

10:38, 20 юни 16 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специални мерки трябва да гарантират запазването на останалите незастроени места по Черноморието. Тази теза застъпват 85% от българите, показва изследване на “Галъп Интернешънъл”. “Сред хората с по-високо образование и доходи подкрепата е още по-видима”, уточняват от социологическата агенция.

81% от запитаните подкрепят идеята да се забрани стоителство на поне километър зад плажната ивица. При хората с висше образованието подкрепата преминава 90%. Почти толкова са и българите, които са твърди, че задължително трябва да има места за природосъобразен туризъм, където да не се строи.

15% от запитаните смятат, че опазването на природата може да пречи на развитието на икономиката. “Както може и да се очаква, делът на подобни отговори е по-висок в малки градове – където проблемът е по-близък”, коментират от агенцията.

Едва 11% пък подкрепят лансираната в група медии теза, че “организациите, занимаващи се с опазването на природата, са вредни за страната ни”.

Твърдението “Разполагането на палатки по плажовете трябва да бъде забранено” се подкрепя от 29%, а 40% са на обратното мнение. Младите и хората с по-високо образование са закономерно в по-голяма степен против.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама