Вегани "сготвиха" човешко месо със зеленчуци на "Витошка" (снимки)

17:16, 21 юни 16 25 1616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Човешко месо, гарнирано със зеленчуци, беше представено от готвач – веган на пешеходна зона на столичния бул. „Витоша“. До него бяха разположени още два „човешки трупа“, които бяха пакетирани в импровизирани тарелки за месо. Пърформънсът е поредният, който веганите организират, за да покажат негативното си отношение към продажбата и консумацията на месо.



Той беше предшестван от протест пред Народното събрание, в който участваха по-малко от десет човека. Веганите искат да се наказва със закон убийството на всякакъв вид животни. Според тях посегателството над животни и хора трябва да се третира по един и същи начин от закона.



„Борим се за правата на животните. Искаме абсолютно всички животни, не само домашните любимци, да се третират от законодателството с еднакви права като хората“, каза организаторът Никола Донев. Хората, които се хранят с животинско месо, да започнат да ядат само растителна храна, настоява той.



Организаторите на протеста обмисляха да внесат отворено писмо в парламента и подписка за криминализиране на убийствата на животни, но не го направиха. Те обясниха, че това ще стане на по-късен етап от протестните им действия.



През месец май веганите окупираха пешеходната зона на бул. „Витоша“, като организираха пазар за човешко месо. Тогава млади хора също лежаха в пакетирани импровизирани огромни тарелки за хранителни стоки. Пърформансът им беше под наслов "Месото е убийство".



Седмица по-късно те приканваха на същото място минувачите да гледат документалния филм „Earthlings” („Земляни“), който описва практитките на някои от най-големите индустрии в света, които разчитат изцяло на животните за печалба. 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама