Европа означава мир и проектът не трябва да бъде рискуван, призова Андрей Ковачев

12:32, 24 юни 16 / Политика 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цялата кампания за излизане на Великобритания от Европейския съюз бе изградена върху насаждане на страх у хората. Тя бе развита в посока страх от мигрантите и бежанците, каза днес в София депутатът от ЕНП/Реформаторски блок Светослав Малинов, след като британците вчера решиха да напуснат ЕС.

В този смисъл е невъзможно да се очаква, че условията на българите на Острова за труд и живот ще се подобрят в следващите години. Те ще се влошат, като въпросът е само колко бързо и колко драстично, каза той. Малинов уточни все пак, че ако и докато се активира чл. 50 от Лисабонския договор и трае преговорния процес, сериозни последствия за българите във Великобритания няма да има.

Той бе категоричен, че резултатът от референдума е показал, че “цялата тази работа с говоренето не е без последствия”. Депутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев го допълни, че лицемерното поведение на евролидерите да говорят едно в Брюксел, а когато се приберат в собствените си столици да обвиняват за всичко ЕС, води именно до такъв резултат, какъвто Дейвид Камерън получи във Великобритания.

След вота се отива към изграждане на стабилни мнозинства - първо в полза на референдуми в Шотландия и Северна Ирландия за излизане от Великобритания, и второ - в подкрепа на такава стъпка, каза още Малинов.

Отговорните партии в Европа не трябва да оставят темата в ръцете на популистите, които се обръщат към легитимните страхове на гражданите. Не трябва да допуснем разрушаването на нашия проект. Мирът не е клише и когато някой каже: “За какво ни е ЕС?”, то той трябва да бъде пратен по бойните полета на нашите континент, смята Ковачев, като допълни, че Европа означава мир и проектът не трябва да бъде рискуван заради едно или друго предизвикателство.

Светослав Малинов посочи, че днес, когато излязоха резулатите, е станало ясно, че естественият лидер на Великобритания вече е “човекът, посветил живота си на тази кампания - Найджъл Фараж”. Но хора като него не ни дават никаква рецепта за след това - какво предлагат на Великобритания сега, посочи Ковачев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама