Столичната библиотека представя играта COOLTOUR

09:06, 25 юни 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опит за „прекрачване на прага“ на културни пространства, които са основополагащи звена за развитието на социалната действителност. Това представлява играта COOLTOUR, която ще бъде представена в мраморното фоайе на Столичната библиотека в 13:00 часа.

COOLTOUR е проект, създаден от млади хора, които се стремят да допринесат за промяната на страната ни и създават инициативи в полза на обществото ни, отбелязват организаторите.

Тя може да се играе в библиотеки, читалища, културни домове, театри, галерии, музеи, киносалони, тъй като голяма част от тях стоят настрани от ежедневието на 21 век. А играта цели да покаже пространствата от друг ъгъл и да спомогне за адаптацията им към съвремието.

Пилотното издание е концентрирано върху библиотека в духа на заветната реплика „В началото бе словото“. COOLTOUR е с времетраене 90 минути, през които се провокира креативност, инициативност, артистичност, работа в екип, логика, аналитичност. В основата на играта са заложени принципите на treasure hunt games, но тя е строго профилирана към културна тематика.

В Столичната библиотека играчите ще изпълняват различни по трудност, ангажираност и естество задачи. Основната й цел е както забавление, така и провокация на интерес към пространството и конкретната тематика заложена в играта, което я прави с образователен характер. Играта е подходяща не само за ученици и за студенти, а и за възрастни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама