Няма печеливш от вота на Великобритания, заяви Гергана Паси

09:14, 25 юни 16 / Политика 25 787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма печеливш в тази ситуация. Всички губим, защото една от най-силните икономики излиза от Европейския съюз (ЕС). Това коментира бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси в сутрешния блок на „Нова“ по темата  за излизането на Великобритания от ЕС след проведения референдум там.

По нейните думи крайният вот не е бил неочакван за европейските лидери, а дори Съюзът е бил готов да чуе това решение. С този референдум Великобритания е разбила едно табу за държава-членка, която не може да се подчинява на общоевропейските правила.

„ЕС такъв, какъвто изглежда днес, не отговаря на европейското общество“, допълни тя.  Според Паси историческите пластове, които показват, че Великобритания на два пъти е блокирана за членство в ЕС, са част от аргументите, които са довели до оттеглянето на Обединеното кралство от Съюза. Тя отбеляза, че много силно са повлияли и манипулативните дискусии за миграцията преди самия вот на Острова.

Великобритания ще бъде принудена да избира между различни опции, които не съвпадат с разбиранията на общността й, каза тя. По нейните думи референдумите, които държавите-членки провеждат, дават превес на популистите в тези страни.

Според нея сега Европа трябва да реши доколко остра да бъде към Великобритания, като преговорите за излизането на Обединеното кралство ще се водят между оставащите 27 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама