На Всеправославния събор прикриват истината, твърди духовник

21:29, 27 юни 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската православна църква (БПЦ) не е следвала руската при отказа да участва на Светия и Велик събор на православните църкви на остров Крит. Напротив, позициите им по спорния документ за отношението на православната църква към останалите християни са различни. Това коментира пред бТВ йеросхимонах Димитрий от светогорския ни манастир „Св. вмчк Георги Зограф“.

Според него Руската църква обявила, че от догматична гледна точка няма проблем с тези документи, а месец и половина по-късно БПЦ заявила, че има голям проблем и ще настоява да бъдат направени промени.

Той уточни, че след този събор ще продължи да има много проблеми, защото на него истината била „разтегляна, свивана или замаскирана“.

"Говори се за икуменизъм – това е опасното. Вярата е веднъж завинаги предадена на светиите и когато се появи модерното, значи онази вяра не е била съвършена и сега трябва да бъде поправена. Именно тук е конфликтът. В случая имаме замъгляване и промяна", допълни йеросхимонах Димитрий и посочи, Светият синод е на изключително високо ниво на почит в православния свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама