ВМРО към Цацаров и Бъчварова: Роми налагат системен тормоз в пазарджишко село

10:51, 28 юни 16 / Политика 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от ВМРО Карлос Констрера е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Румяна Бъчварова за системен тормоз над жителите на пазарджишкото село Алеко Константиново.

В жалбата на Контрера се съобщава, че в селото има системни нарушения на обществения ред, извършвани от жителите на ромската махала в селото.

Контрера бил получил редица жалби и сигнали от жители на селото, че хора от ромската махала вършат криминални деяния – побой, заплахи, опити за взлом, нарушение на правилата за движение по пътищата, склоняване и принуда към проституция, държане и разпространение на цигари без бандерол.

С писмото до МВР и прокуратурата ВМРО иска да се проведе специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред на територията на населеното място.

"Има и данни, че служебни лица и служители на МВР оказват съдействие и не водят по установения ред процесуално-следствени действия", пише в сигнала си Контрера.

Карлос Контрера настоява да бъдат изпратени и части на жандармерията, докато бъдат установени лицата, фактите и обстоятелствата по описаните случаи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама