Данъчен служител отива на съд заради подкуп от 20 000 лв.

20:33, 28 юни 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираното звено “Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу държавна служителка за злоупотреба със служебно положение и изнудване с цел подкуп, съобщиха от държавното обвинение.

Според разследващите тя е поискала 2 хил. лв. подкуп, като малко преди задържането й е взела 1000 евро белязани пари. Служителката е участвала в ревизия по Закона за ДДС на гръцка фирма, работеща у нас. След това тя поискала 2 хил. лв., за да напише акт за 20 хил. лв. на дружеството, но да не запорира сметките му заради откритото нарушение. Отделно от това тя поискала пари и за ревизиращия екип. Подкупът бил поискан от двама свидетели по делото, които представляват фирмата.

"Свидетелят С. К. бил силно възмутен от поведението на обвиняемата и на висок тон я попитал как си представя, че той ще даде исканата от нея сума от 2 000 лева, както и допълнителна сума за ревизиращия екип, при положение, че дружеството ще бъде санкционирано по ЗДДС с глоба в размер на 20 000 лева. Обвиняемата П. Р. отвърнала, че трудът й е недооценен и че съставянето на акт за административно нарушение е най-малката неблагоприятна последица за дружеството, която е във възможностите й, да предизвика, за да навреди на търговското дружество", пише в съобщението на прокуратурата.

След тази среща служителката на няколкото пъти звъняла на единия свидетел, искала да се попълват различни документи и обяснявала, че скоро заминава за Куба. Няколко дни след срещата един от представляващите дружеството й предал две банкноти от по 500 евро. Това се случило в близост до 133-то училище "Александър Пушкин" в София. Веднага след това е арестувана и парите са открити у нея. В момента служителката е на свобода срещу 4 хил. лв. гаранция. Предстои насрочване на делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама