Митничари задържаха нелегални цигари за близо 2 млн. лв.

22:56, 28 юни 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Митническите служители на ГКПП "Капитан Петко" войвода откриха над 5 млн. къса цигари (254 390 кутии) без акцизен бандерол на стойност 1 907 925 лв., съобщиха от Агенция „Митници“.

На 26 януари служители от мобилна митническа група и Митница Пловдив са извършили проверка на автоцистерна, управлявана от българския гражданин Петър Х. на влизане в страната от Република Гърция. При сканирането на автомобила с рентген е установено несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари.

Допълнителната щателна митническа проверка е установила, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, е скрит вход към резервоара, а в празния резервоар има тютюневи изделия.

Става въпрос за общо 5 087 800 къса. Образувано е досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Самите цигари са иззети. Водачът на автомобила Петър Х. е задържан от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама