Нямат да бъдат спирани детските добавки за работещи родители, уверява властта

11:54, 29 юни 16 / Политика 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добавките, отпускани на родители на деца до 18-годишна възраст, няма да бъдат спирани - нито за работещи, нито за безработни родители, уверяват от пресцентъра на Министерството на труда.

Съобщението на ведомството идва ден, след като множество анонимни сайтове препечатаха невярно заглавие от материал, публикуван в регионална медия след посещението на министър Зорница Русинова във Враца.

“Не е вярна информацията, че ще бъдат спрени добавките за работещи родители. Регламентът за предоставянето им остава както досега”, уверяват от МТСП. От ведомството напомнят също, че от 1 юли границата за достъп до семейни помощи за деца ще се увеличи от 350 лв. на 400 лв. Това ще позволи на повече родители да получат подкрепа за своите деца.

При посещението си във Враца вчера министър Зорница Русинова обяви, че планира промени в Кодекса на труда. Тези намерения нямат никаква връзка с достъпа и реда за получаване на детски добавки от правоимащите семейства, а ще създадат по-добри условия за съвместяване на личния с професионалния живот на работещите родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама