"Нощните вълци" в София - бой и един задържан (обновена+снимки)

12:41, 01 юли 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още преди идването на "Нощните вълци" на пл. "Ал.Невски" вече има един задържан, предаде репортер на София Topnovini.bg. След като двама младежи се сбиха, единият от тях беше отведен. Той беше с фланелка "България на три морета", а другият носеше шапка с българското знаме и фланелка с лика на Путин.

На площада са се събрали десетки противници и привърженици на мотористите. Мерките за сигурност са засилени, след като ден по-рано в Бургас се стигна до бой между протестиращи срещу рокерите и техни фенове. 

Минути след началото на шествието полицията раздели двата лагера на площада, като се чуват викове "Путин - терорист" и "Тук не е Москва", а малко по-встрани звучи руският химн. Руснаци развяват освен руското, и българското знаме. В знак на протест срещу ЕС европейският флаг пък е закачен върху краставици.

Двата лагера открито си разменят закани: "Ще ви ритаме, като в Бургас", викат привържениците, а другите отговарят: "Елате, де".

Междувременно полицията затвори за посещения храм-паметника "Ал. Невски". 

Привържениците на рокерите продължиха да се разправят с полицията, като разпитваха униформените дали акцията на "Протестна мрежа" и др. срещу моторджиите е легитимен. Звучат и обиди, като "американски подлоги". 

Шествието на мотористите пристигна в 14 ч. на площада - с около час и половина закъснение. Рокерите бяха посрещнати с хляб и сол. Те прекараха на площада около половин час, след което се насочиха към мястото, където ще дадат пресконференция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама