МВР: Има риск за ЕС, но за България няма конкретна заплаха след атентатите в Турция

14:14, 01 юли 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма регистрирана конкретна и каквато и да било заплаха за България, но мерките за сигурност в страната са повишени заради атенатите в Истанбул. Това каза в отговор на въпрос днес във Варна главният секретар на МВР Георги Костов, съобщава bTV. Той допълни обаче, че има повишен риск на територията на целия ЕС.

"Повишеният риск е факт и никой не трябва да си затваря очите, и във връзка с него са и засилените ни мерки за сигурност", каза главният секретар. Той обясни, че предприетите мерки от властите са разнообразни и са свързани със засилено полицейско присъствие и засилени форми на контрол при влизане в обектите на критичната инфраструктура.

 В рамките на работното си посещение във Варна, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, заедно с  директора на дирекция „Охранителна полиция” в Генералния инспекторат на румънската полиция  обявиха старта на съвместните българо-румънски патрули, които ще се грижат за спокойствието и сигурността на румънските и българските туристи в курортните комплекси на Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама