Дебитните карти във Френската гимназия са само допълнителна възможност, обясняват от училището

21:20, 01 юли 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дебитните карти в столичната Френска гимназия "Алфонс дьо Ламартин" са само допълнителна възможност. Това обясниха от учебното заведение по повод разпространената вчера информация, че от 15 септември влизането на ученици и служители в сградата вече ще става с дебитни карти на Първа инвестиционна банка (ПИБ).

От гимназията уточняват, че въвеждането на пропускателен режим се прави по множество препоръки на институции и идеи на родителите, а влизането в училището ще се осъществява с магнитна карта.

"Допълнителна възможност, която се предлага на учениците, е безплатното издаване на дебитна карта от Fibank, която може да служи и като карта за достъп. Това е възможно, благодарение на използваната от Fibank технология за защита на издаваните от банката карти Debit MasterCard PayPass. Технологията позволява персонализиране на картодържателите. По този начин учениците на 9 ФЕГ, само по желание на родителите им, имат възможност да използват допълнителната дебитна карта и като карта за достъп", обясняват от учебното заведение. Издаването на магнитната карта ще струва 2 лева, а на дебитната е безплатно.

Вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че ще внесе въпрос до министъра на образованието Меглена Кунева дали е допустимо пропускателния режим в училище да се извършва с дебитна карта.

“Това е моята гимназия [...] Моята гимназия обаче не изнудва родителите и учениците да ползват услугите на една банка. В моята гимназия не се влиза с дебитна карта, моята гимназия не е банкомат”, написа възмутено в профила си във Фейсбук той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама