Първанов: С Борисов се чуваме по лични поводи, но сме политически опоненти

21:54, 01 юли 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С Бойко Борисов често сме били в различни отбори на футболния терен. Ние сме опоненти. В личен план можем да се чуваме, но в политиката сме категорично опоненти. Поведението на ГЕРБ към АБВ е доста агресивно. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов в предаването „Панорама“ по БНТ в отговор на въпрос опоненти или партньори са с премиера.

Първанов коментира и отношенията на партията му с Русия, като уточни, че трябва да си дадем ясна сметка за това какво се случва, ако руската страна бъде изолирана.Темата за Брекзит в Москва пък се коментирала само "мимоходом".

„Русия ни праща туристи и инвеститори. Искам в българското общество да се състои сериозен дебат за възстановяването на отношенията ни. Тя се оправя сама без посредници“, подчерта лидерът на АБВ.

Припомняме, че преди дни АБВ подписа декларация за взаимодействие с партията на Владимир Путин - „Единна Русия“. Първанов беше официално поканен от руския президент да се включи в 15-ия конгрес на "Единна Русия", където е бил подписан документът.

Първанов е на мнение, че европейците, ако искали да помогнат на България, нямало да спрат проекта „Набуко“.

„Големият шлем щеше да донесе много инвестиции на страната. Не можем да не преговаряме с Русия за съдбата на ядрения реактор. Не знам Ципрас да е питал Брюксел дали е съгласен да тръгне „Турски поток“. Той е много по-скъп и несигурен“, убеден е Първанов.

Той коментира и отношенията на АБВ с БСП, като уточни, че със столетницата си говорят, но разговорът засега бил предпазлив.

За президентските избори, лидерът на АБВ заяви, че не са място за сблъсък между лявото и дясното. По думите му дори и да се договорят за обща коалиционна формула, ако няма отговор на въпроса „Кой?“, то упражнението щяло да бъде без резултат.

„АБВ има своите силни кандати, но сме разумни кандидати. Последните месец и половина-два резлутатите се покачват и сме с висок рейтинг“, похвали се Първанов, като отклони въпроса дали остава отворена възмошността именно той да се кандидатира за президентския пост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама