Томислав Дончев: Брекзит все още не е факт, нито една процедура не е задействана

22:25, 01 юли 16 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ние приемаме Брекзита като факт, а той не е такъв. В момента имаме резултата от един референдум и нито една задействана процедура - нито на европейско, нито на национално ниво. И мисля, че този процес може да не бъде доведен до край“.Това коментира по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев по темата за Брекзит.

Той изрази желание интеграционните процеси в Европа да продължат, и то не далеч в бъдещето. Според него през последните дни имало доста коментари и изказвания, които били клиширани „в стил колко по-интегрирана и по-силна ще стане Европа“. Дончев обаче е на мнение, че няма как от един съюз да напуска един от най-силните му членове и той да стане по-силен.

"Великобритания е един от големите нетни донори и допринася за около 11% от бюджета на ЕС и излизането й със сигурност ще се отрази. В никакъв случай бързо и в никакъв случай непосредствено“, уточни той.

Вицепремиерът допълни, че в най-високите кръгове в Брюксел не е ясно още какво се случва и това не било изненада. "Имаме един подобен случай от средата на 80-те години. Но до момента никой не може да си представи какво означава британски депутати да напуснат ЕП“, каза още Томислав Дончев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама