Блокирани българи с часове в самолет на летището в Амстердам

00:14, 02 юли 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редовен полет на "България Ер" закъснява вече почти 12 часа. От компанията не дават информация на пътниците, предаде БНТ. Изпълнителният директор на дружеството Янко Георгиев обяви, че ситуацията е сериозна, но не зависи в момента от превозвача.

Повече от два часа и половина пътници на "България Ер" остават затворени в самолет на компанията на летището в Амстердам. Към момента няма информация кога точно или дали ще излети самолетът.

По разписание полетът на "България Ер" от Амстердам за София е трябвало да излети в 10 часа сутринта местно време. Самолетът, който е трябвало да го извърши е кацнал в холандската столица, но не е могъл да излети поради повреда. Изпратен е друг самолет, който трябваше да излети към 19,30 ч. софийско време. Той обаче е по-малък и 45 души се е наложило да нощуват в Амстердам.

Останалите са натоварени в малкия самолет. Оказало се е обаче, че багажите на пътниците са объркани и са натоварени такива, на оставащи в Холандия. В този случай, самолетът не може да излети, до разпределянето им, уточниха от "България Ер".

Пътниците не могат да се свържат вече почти 12 часа с авиопревозвача, защото телефоните на компанията не отговарят. Не получават информация и от летищата в Амстердам и София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама