Brands.bg мери качеството на бизнеса в България

11:47, 11 юли 16 25 977 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рейтингова система за оценка качеството на услугите и продуктите, популярност на наистина добрите фирми и директна връзка с клиентите предлага Brands.bg. Специален акцент в сайта е поставен върху лекарите.

Много често българските производители и фирми в сферата на услугите са незаслужено пренебрегвани от клиентите. Те не изпитват достатъчно доверие, че ще получат добро обслужване и качествен продукт. А причината за това наистина е в некоректността на някои фирми. Защо обаче от непрофесионализма на едни да страдат всички?

Това се пита екипът на Brands.bg, когато започва да разработва идеята. Целта на сайта е да помогне на качествените български фирми да получат доверието и популярността, която заслужават, а клиентите – обслужването и качеството, за което плащат. В дългосрочен план целта е да се даде възможност на българския бизнес да си върне доверието на потребителите и да се развива. Помислено е и за удобството на самите потребители и за необходимостта им да получат качествена услуга. Те могат да търсят и сортират специалисти и услуги по рейтинг, и да направят информиран избор на базата на коментарите в сайта.

Създателите на Brands.bg разработват рейтингова система, според която се изчислява репутацията на всяка фирма, решила да се включи. В нея влизат фактори като брой гласове, съотношение между позитивни и негативни коментари, отзиви на партньорски фирми и още доста. Сайтът все още се развива и набира сили, така че предстои допълнително обогатяване и прецизиране на начина, по който се изчисляват рейтингите.

Всеки потребител има право да оставя само по един коментар за конкретна фирма, като фирмата има възможност да отговори. Администраторите на сайта са в правото си, в случай на необходимост, да поискат доказателства за твърдението на конкретна фирма или потребител. Работи се и по система за sms верифициране на акаунтите, за да се избегне създаването на фалшиви профили. Усилията на Brands.bg са да елиминира възможностите за оставяне на неверни коментари и оценки, и да създаде среда, в която бизнесът и потребителите да общуват, и да получават най-доброто според своите усилия и нужди.

В Brands.bg могат да се регистрират фирми от всички браншове. Включването е безплатно и платено. В първия случай фирмата се добавя от клиент. Във втория самата фирма показва, че е достатъчно уверена в качеството на услугите/продуктите и обслужването, които предлага и се включва в сайта.

Предвидени са и награди. На края на годината, Топ 3 фирмите с най-висока репутация от всяка категория ще бъдат поканени на официална церемония по награждаване. 

Особен акцент е поставен върху присъствието на лекарите – за тях включването е напълно безплатно. Екипът се надява повече специалисти да се възползват от тази възможност. За Георги Дюлгеров, основен двигател на идеята и създател на Brands.bg, здравето е най-голямата ценност, която имаме и е важно добрите лекари да се откриват максимално лесно. Той вярва, че има български фирми и професионалисти, които заслужават информацията за отличната им репутация и безупречна дейност да стигне до колкото се може повече хора, както и че българските потребители трябва да могат да направят информиран избор.

Всяко, дори най-малко, действие в посока подобряване на средата и създаване на доверие между бизнеса и потребителите е крачка към нови възможности за работа и повишаване качеството на живот в България. Brands.bg е нашият начин да я направим.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама