Протестиращи срещу Рашидов: Ако той не си подаде оставката, ГЕРБ да му я поискат

20:38, 11 юли 16 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политическата партия на Рашидов отговаря за действията му. Те ръководят правителството и са длъжни, ако той не подаде оставка, да му я поискат. Такава позиция изразиха протестиращи пред София Topnovini.bg при поредния ден на недоволство пред Министерството на културата срещу министър Вежди Рашидов.

До протестите се стигна след скандала с журналиста на БНТ Георги Ангелов, когото Рашидов предупреди, че държавата му плаща заплатата и заради уволнението на художника Владимир Руменов и изкуствоведа Мария Василева. от Националната художествена галерия. В социалните мрежи се разпространява и открито писмо за оттегляне на министъра, подкрепено от стотици.

"Протестът срещу Рашидов е за поредна година. Най-смучаващото е, че правителството и премера стоят зад него", казаха млади момче и момиче, излезли пред министерството, за да покажат гражданската си поциията. Те не изразиха притеснение, че политически партии ги подкрепят даже призоваха за "ясна позиция" от всяка една политическа сила.

Като най-сериозната грешка на минстър Рашидов посочиха политиката за реставрация и консервация на археологически паметници. "Има доклади от експерти, че се нарушават международни етични правила при реставрацията и консервацията, отделно се харчат пари на данъкоплатците и на ЕС", коментира момичето.

"Не виждаме учене от грешките", заявяват те като напомниха и за другите протести срещу Рашидов. "Грешката, която ще има най-големи последствия са промените в Закона за културното наследство, които ще позволят на общините да се разправят с културното ни наследство", смята момчето.

Според тях ръководното в политиката на Министерството на културата, а и не само на него е как да се усвояват еврофондовете и "се правят всякакви пируети и промени в закони само и само да могат тези пари да се вземат и похарчат". Двамата бяха категорични, че при тази ситуация "извинението, когато си министър е подаване на оставката".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама