Президентът: Варварският акт цели да промени начина ни на живота

10:08, 23 юли 16 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Федерална република Германия Йоахим Гаук по повод нападението в Мюнхен, при което загинаха невинни германски граждани, а други бяха ранени.

„С дълбока тъга и възмущение посрещнах новината за стрелбата в Мюнхен, при която бяха убити невинни граждани и много бяха ранени. Този варварски акт на насилие в сърцето на Бавария е потресаващо посегателство срещу ценностите, които изповядваме и има за цел да всели страх и да промени нашия начин на живот“, заявява в писмото си българският държавен глава.

„Убеден съм, че само с единни и решителни усилия можем да преодолеем страха и да се справим със заплахите, насочени към фундаментите на нашите европейски общества - демокрацията, мира, върховенството на закона и човешките права. Вярвам, че извършителите на това кърваво деяние ще бъдат открити възможно най-скоро и ще понесат цялата строгост на закона“, се казва още в писмото на президента Росен Плевнелиев до президента Йоахим Гаук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама