Министърът на отбраната Николай Ненчев: Засега на южната граница е относително спокойно

20:10, 23 юли 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Тук сме, за да се убедим на място как нашите военнослужещи комуникират с „Гранична полиция“, какви са техните ангажименти, как ги изпълняват, има ли достатъчно добра логистична подкрепа“. Това заяви пред представители на медиите  министърът на отбраната Николай Ненчев в района на Резово.

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев, главният секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов и началникът на отбраната генерал Константин Попов посетиха района на Малко Търново и Резово, за да се уверят лично в изпълнението на плановете и задачите по опазването на външната граница на Европейския съюз от нелегални емигранти.

Според министър-председателят Бойко Борисов между армията и Министерството на вътрешните работи в момента има изключително добронамерен климат и лично доверие. Премиерът допълни, че е в постоянна връзка с министър Ненчев и двамата работят изключително внимателно, за да не се създава излишен смут сред българските граждани, без от това да пострада бдителността по границата. По неговите думи и военнослужещите и полицаите познават всяка педя от българската граница и стиковката между тях е много добра. „Националната сигурност е наш основен приоритет.

С министър-председателя сме в постоянна връзка, във всеки един конкретен случай правим всичко възможно, за да гарантираме спокойствието и най-вече живота на гражданите, които очевидно се безпокоят от това, което се случва в съседна Турция, както и от трагедии като тази, която стана в петък вечер в Мюнхен. Държим в постоянна готовност Въоръжените сили, знаете че имаме един кораб, който е на разположение и сътрудничи на гранична полиция. Тук сме за да видим съвместните патрули и да се уверим, че всичко е наред“, поясни  министър Ненчев. „Това, което имам като информация, е че нашите бойци се справят отлично. Засега е относително спокойно, дано такова бъде положението и занапред“, отбеляза още Ненчев.

Министърът на отбраната поясни, че армията е изпратила достатъчно сили и средства на южната граница, но при необходимост Сухопътните войски са в готовност да усилят наблюдението и охраната на държавната граница, за да подпомогнат „Гранична полиция“ при изпълнение на поставените им задачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама