Велообиколка на България - мисията възможна след около 500 км (снимки)

11:39, 24 юли 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обиколка по границата на България с велосипед е предизвикателството, пред което са се изправили около 20 ентусиасти. Предвидено е те да изминат общо около 2100 км. Идеята е на 16-годишния Цветан Иванов от Бобов дол.



Точно преди 11 дни групата пое по познатите и не толкова пътища на страната, въоръжена с велосипеди и приключенски дух. Младежите вече са преминали през София, Монтана, Видин, Оряхово, Свищов, Русе, Силистра, Дуранкулак, Варна, Бургас, Царево. А вчера прекосиха Странджа планина и стигнаха до Елхово. До края на пътешествието си те ще посетят и Ивайловград, Златоград, Широка Лъка, Гоце Делчев, Сандански и Сапарева баня, където ще завършат 17-дневния си тур.



Нощувките на местата, където спират да почиват, не са предварително организирани. Колоездачите търсят на място най-евтиния вариант. Във всеки град ги причаква колоездач, който ги развежда из населеното място. А хората ги посрещат радушно навсякъде.



В разгара на летния сезон жегата трудно се преодолява. Най-добрият вариант е разхлаждането с вода и спирането на сянка за почивка. Станислава Тодорова, която е от първия ден във велогрупата, разказа пред София Topnovini.bg, че на моменти слънцето е толкова силно, че ги омаломощава и остават без сили, но продължават. С дъждовете също не са се разминали – в Оряхово са пристигнали мокри.



Сред необходимите принадлежности, които те носят със себе си, са храна и вода, плюс по 3-4 тениски, клинове, къси панталони и бельо. Но не забравят и зарядното за мобилния телефон, отбеляза Тодорова. Тази велообиколка на страната е втората за нея. Първата е била през 2014 г.



По нейните думи природните забележителности не остават незабелязани от пътешествениците. Те дори спират, за да ги разгледат и да си отпочинат. А и да направят по някоя снимка. Младежите дори са направили албум във Фейсбук, където качват ежедневно снимки от посетените кътчета на България.









Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама