Събориха някогашното кино „Сердика“, ще строят хотел (снимки)

10:27, 25 юли 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събориха сградата на някогашното кино „Сердика“, намираща се в близост до паметника на Васил Левски в София. Разрушаването е било извършено през уикенда, като за него съобщи арстистът Стефан Вълдобрев чрез профила си във „Фейсбук“, където публикува и снимки.



Преди месец от Министерството на туризма съобщиха, че дружеството "Тера тур сервиз" започва да строи хотел на въпросното място. Той трябва да отвори врати през 2018 г., като за управлението му е привлечена международната верига хотели "Хаят" (Hyatt). Хотелът ще е петзвезден, ще се простира на 1200 кв. м площ и ще разполага със 190 стаи и 3 ресторанта.

За „Тера тур сервиз“ е известно, че управлява хотелиерския бизнес на семейството на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев.

„Да заснемеш края на легендарното кино „Сердика“ е момент от особена важност - за архивите напред във времето. "Ново кино Парадизо" е неповторим и единствен“, написа Вълдобрев в социалните мрежи като допълва, че скоро ще публикува и видео клип с кадри от разрушаването.



Според него това е краят на една романтична епоха.

„В дъното на един от фотосите, ще видите накамарените седалки - всеки от нас е седял на някоя от тях. Всеки е усещал магическия сноп светлина зад себе си, очаквал е шумът от мотора на прожекционната машина. Всеки е потъвал в картините от екрана. Най-големия в София“, казва още артистът и допълва, че няма сантимент и мелодрами, защото животът продължава и филмите няма да останат без дом.



„Сигурно на това място ще построят нещо друго, нещо красиво. Но е някак тъпо да не отбележим подобаващо свършека на култовото кино „Сердика“, то заслужава. Събориха го набързо, изненадващо, някак подмолно - в неделя на обед. Надвечер загасиха чудовищата и последната реплика на потния багерист беше: "Е па... бая работа свършихме днес!", завършва Стефан Вълдобрев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама