Прокуратурата повдигна обвинение на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

11:04, 25 юли 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу руския гражданин Герман Костин за умишлено убийство на малолетно лице – 5-годишния Никита Плотников, съобщиха от прокуратурата.

Тялото на 5-годишния Никита беше намерено в куфар край Пасарел на 21 март 2015 г.

Герман Костин е имал бизнес отношения с родителите на детето – купували заедно имоти в северен Кипър и в София. В края на 2014 г. майката на Никита се установила да живее в София близо до Костин, а обвиняемият излъгал съпругът й, че тя е заминала с мъж от турски произход някъде, но не знае къде.

За да се облагодетелства от общия бизнес с имоти, февруари 2015 г. той отвежда майката и детето в Поморие. Трупът на майката беше открит на 3 март 2015 г. в местността „Китката” в Поморие. Според обвинението на 9 февруари Костин умишлено е задушил 5-годишния Никита, увил е тялото му в кърпа и го е сложил в куфар, след което е изхвърлил куфара край Пасарел.

По кърпата, с която беше увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертизата сочи, че той е оставен от Костин.

Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на Агенция „Пътна инфраструктура”,  които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засечен е мобилният му телефон и данните показват, че той се е намирал в района по същото време.

Костин не се признава за виновен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама