Татяна Дончева: Турция става опасна за България, ако там се наложи диктатура

17:55, 25 юли 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция би могла да бъде опасна за България, ако в един момент там се наложи диктатура. За това съоръжението на южната ни граница трябва за много кратко време да бъде завършено. Трябва да сме скъпи на брашното, евтини на триците. Това коментира в ефира на БТВ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Коментарът и е по повод твърдението на властите, че по-бързото завършване на оградата ще излезе и по-скъпо на държавата. Относно опита за преврат в Турция тя обясни, че определението за това, което се случи на 15 юли в южната ни съседка "не е точно преврат". Тя отхвърли и варианта турският президент Реджеп Ердоган да е в основата на преврата.

"Там все още има прекалено много анонимни извършители", разясни още Дончева.

Тя коментира и новия закона за МВР.  Според нея има пропуски в частта му, в която се пояснява дейността на агентите под прикритие. "Работата им така е очертана, че хората, които ще влизат под прикритие, например, в държавната администрация не трябва да имат специално образование", каза Дончева.

Даде като пример, че ако човек е под прикритие като инженер в АЕЦ "Козлодуй" и няма съответното образование, то същият бързо ще бъде разкрит от колегите му. 

Лидерът на "Движение 21" отсече още, че България се нуждае от умен и силен президент, "особено днес, когато живеем в едно много критично време". Дончева изрази съмнение, че тя самата би могла да е точно този кандидат-президент и да обедини левия блок у нас, тъй като според нея избирателите са загубили прекалено много  доверието в левите лидери. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама