Кунева търси помощ за обучението на млади учители от "Америка за България"

00:07, 27 юли 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева поиска помощ за обучението на младите учители на среща с ръководството на фондация „Америка за България“. Тя се срещна с Нанси Шилер, заместник-председател на Управителния съвет и действащ президент на организацията.

Учителите нямат мотивация и подкрепа от обществото. Затова те са мой приоритет и искам да бъдат издигнати отново сред най-престижните професии, заяви Кунева. Министърът посочи като голям проблем пенсионирането на 45 000 учители през следващите 10 години. Според Меглена Кунева трябва да бъдат насочени публични и частни инвестиции към стимулирането на учителите и тяхната квалификация. По този начин ще се подобри качеството на българското образование.

От фондацията тя поиска съдействия при подготовката на млади учители чрез повишаване на тяхната квалификация  по програмите на организацията. Също така Кунева изрази желание за помощ и относно внедряването и обучението с нови технологи, поясниха от ведомството специално за Topnovini.bg.

„Америка за България“ е инвестирала близо 100 млн. долара в българското образование по различни програми през последните шест години, твърди Нанси Шилер. Работят със 783 училища в 260 града и са достигнали до 210 000 ученици, 7000 учители и 150 директори. Фондацията си партнира с български университети, училища, библиотеки, читалища. Финансирани са 125 образователни проекта и програми.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама