Отпускат 115,4 млн. лева за нов участък от Западната дъга

23:09, 27 юли 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенция "Пътна инфраструктура" ще получи безвъзмездна финансова помощ от 115,4 млн. лева за изграждането на отсечка с дължина 5,53 км от Западната дъга на Софийския околовръстен път, съобщиха от правителствения пресцентър.

Парите ще дойдат от Управляващия орган на оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.

Отсечката е част от лот 1 на автомагистралата "Калотина - София". С отпуснатите средства ще бъде възможно изпълнението на проекта да започне преди одобрението от Европейската комисия, аргументират се от правителството за взетото решение.

Проектът отговаря на изискванията за кандидатстване за финансиране по оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура".Строителството е от важен национален и обществен интерес, уточняват от пресцентъра.

Отсечката от Западната дъга, за която се отпускат парите, ще има три пътни възела, две пресичания на жп линии с надлези и пресичане на пътя за с. Волуяк. Ще бъде изграден и подлез, който ще се свърже с изграждащата се към момента Северна скоростна тангента и автомагистралата "Калотина – Столичен околовръстен път".

За реализацията на проекта са необходими общо 115 671 717,60 лв. с ДДС, като от тях 115 408 769,04 лв. е допустимата безвъзмездна финансова помощ. Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на автомагистрала "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", който свързва у нас Видин с Кулата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама