БЗНС готви генерал за "Дондуков" 2, Кунева - скулптор

12:43, 28 юли 16 / Политика 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Движение България на гражданите" ще предложи за кандидат-президент на Реформаторския блок скулптора Велислав Минеков - говорител на партията на Меглена Кунева до есента на 2014 г., когато обяви, че напуска "своето кратко, безплодно и неуспешно политическо съпричастие", научи София Topnovini.bg от свои източници в Народното събрание.

 

По-рано този месец Кунева даде обещание, че няма да предлага партийци за кандидати за държавен глава.

 

Партията на министъра на отбраната Николай Ненчев БЗНС също ще има свое предложение - ген. Съби Събев, който приключи военната си кариера като военен представител на България в Главната квартира на НАТО. В момента е главен експерт във Военна академия "Г. С. Раковски".

 

Гражданският съвет на Реформаторския блок ще предложат известните вече имена на Трайчо Трайков - министър на енергетиката в първия кабинет "Борисов" и депутата от Блока Гроздан Караджов. НПСД все още не са взели решение, но най-вероятно няма да имат номинация.

 

ДСБ и СДС ще спазят обещанието си и няма да издигат свои кандидатури. 

 

Очаква се днес петте партии да се съберат на "Раковски" 134, за да обявят официално пред партньорите си своите номинации. Утре е редовният председателски съвет, на който кандидатурите ще бъдат обсъдени. Възможно е още утре Реформаторският блок да обяви кандидат-президентската двойка.

 

Междувременно СДС и ДСБ изразиха притеснения, че ДБГ и БЗНС не са провели партийни събрания, които да дадат мандат на лидерите им за излъчване на кандидатури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама