София се сдоби с най-модерната площадка за стрийт фитнес в България

15:07, 28 юли 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-модерната площадка за стрийт фитнес в България е с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция и е разположена в парка на район Възраждане - "Свети Никола". 

Поредната придобивка за безплатен спорт на открито е изградена от Столична община по идеен проект на младежите, занимаващи се със стрийт фитнес и гимнастика, подкрепени от най-добрия ни атлет Йордан Йовчев и по предложение на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова.

Новата спортна площадка е част от дейностите на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта, реализираща се от Столична община. 

С официалното откриване ще бъде даден стартът и на първия турнир по стрийт фитнес свободен стил за купата на район „Възраждане“, който се организира от Спортен клуб по гимнастика, стрийт фитнес Street Workout-Bulgaria и Българска федерация по спортна гимнастика. Със съдействие в подкрепа на "София - Европейска столица на спорта 2018" се включват и Столична община, район „Възраждане“ - СО и Министерство на младежта и спорта. 

В събота в 12:00 часа ще бъде официалното откриване на фитнеса на открито. Тогава ще бъде представен и първият официално регистриран клуб по стрийт фитнес – Street Workout-Bulgaria, с председател Йордан Йовчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама