Борисов с летен вирус - загърби ангажимент в Хасково, но се показа в София

17:12, 28 юли 16 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летен вирус провали присъствието на премиера Бойко Борисов в Хасковска област. В същото време той откри най-старата санирана сграда в София заедно с регионалния министър Лиляна Павлова.

Очакваше се Борисов да бъде на символичната копка на завода на японската фирма "Язаки" на пътя Димитровград – Хасково. Но местните структури на ГЕРБ в Хасково обясниха, че заради заболяването си той не може да присъства.

Премиерът пък изглеждаше в добро здравословно състояние, когато обясни пред медиите, че се надява, след като хората вече виждат санираните блокове, да не се поддават повече на лъжливи внушения за включването в програмата за енергийно обновяване на жилищните домове.

Той не пропусна и да сподели с репортерите няколко свои мисли. Премиерът явно се беше впечатлил от репортаж за Монтана по телевизията, в който домоуправителката е заявила, че са подали документи за саниране, но последният вход не се включил, защото им казали „държавата ще им вземе апартаментите”.

Бойко Борисов помоли медиите да обяснят на хората, че „тези, които ги лъжат и ги подвеждат след това, хората тежко плащат за това”. Той се обърна и към „тия мили хора от Монтана”: „Тия, които са ги лъгали, да отидат пак да им гласуват за тях. Сега техният блок, щеше да изглежда като този, а не да им падат камъни по главите, но човешката глупост нищо не може да я компенсира, нищо“.

Борисов истински ги съжалява, сега кога ще им дойде ред и… сигурно има 2-3 хиляди блока пред тях. „Да знаят какво са им причинили, тези, които са отишли от БСП да им кажат, че държавата ще им взема апартаментите. А представете си, що за глупост е това, да им повярваш”, разсъждава Борисов и каза, че програмата е може би „най-най-най-подпомагаща хората”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама