Манолова все още не мисли за кандидатпрезидентска номинация

18:30, 28 юли 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Омбудсманът Мая Манолова заяви, че не е канена за участие в обсъждането на партийните номинации на БСП и АБВ. Когато има разговори с нея за номинирането й за президент, тогава ще мисли дали да приеме предложението. Това каза тя в ефира на бТВ във връзка с тиражирането на нейното име от политическите партии за заемането на държавния пост.

„Благодаря на всички, които са ми оказали доверие. Предполагам, че това е оценка за моята работа. Свикнала съм да нося отговорност. Но отговорността за кандидатите за президент не е моя, а на политическите партии. Те трябва да излъчат кандидатите“, коментира тя. Манолова не потвърди, че ще участва в битката за държавния пост, ако бъде предложена от левите политически структури.

Тя отчете и дейността си през изминалата година като омбудсман на България.

„Доволна съм, че вече на институцията не се гледа като на бюро „Жалби“. Ние решаваме проблеми, даже в случаите, когато това е невъзможно“, каза Манолова. И допълни, че с помощта на институцията е спасено езерото в Садово от продажба, помогнато е на бездомник в Благоевград, децата със слухови увреждания вече полуават по клинична пътека хоклеарните импланти. По нейните думи проблемите на гражданите с „Топлофикация“ са най-трудни за решаване.

Омбудсманът обеща, че от следващата година ще се опитва да решава по-глобални проблеми и да участва във формирането на политики, които се отнасят до правата на българските граждани. Тя даде пример с кампанията, при която е договорено с финсовия министър от 1 януари да отпадне ДДС-то за дарените храни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама