Постоянен арест за тримата младежи, обвинени в опит за убийство на връстник в София

21:44, 28 юли 16 25 953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд остави окончателно в ареста тримата младежи, които нападнаха и раниха тежко две момчета на столичния бул. „Ал. Стамболийски" преди десет дни, съобщи БНТ. Теодор Якимов, Явор Първанов и Алекс Соколов са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди.

Според съда има достатъчно доказателства срещу подсъдимите, както и риск да извършат друго престъпление. Срещу тримата има показания на свидетели, които са последователни и се подкрепят от другите доказателства, въпреки че на записите от камерите те не могат да бъдат разпознати.

14-годишният Алекс Соколов е изключителен случай за съда, който допуска арест на непълнолетен. Спрямо него вече са прилагани 5 корекционни мерки, които не са го превъзпитали, а дори поведението му ескалира.

След инцидента пострадалият 17-годишният Атанас Велинов беше настанен в УМБАЛСМ "Пирогов" с порезни рани и счупена ръка. Разследващите установиха, че при нападението са използвани брадви. От прокуратурата разкриха, че спорът възникнал заради пристрастия към разлини футболни отбори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама